Menu Zavřít
Více Zavřít
Zápas

Juniorky mají další tři body! Favorizované Američanky zdolaly hladce 5:1

28. 6. 2018 | Johan Čáp
Česká reprezentace juniorek do 20 let si připsala během prvního hracího dne maximální počet bodů. Po ranní výhře nad Britkami se popasovala i s dravými Američankami, které nakonec překvapivě domácímu týmu nekladly ani příliš odporu. Tuzemský výběr juniorek tak vstupuje do dalších hracích dnů z velmi nadějné pozice.
 

Češky do zápasu nevstupovaly jako výrazné favoritky, avšak právě brzká úvodní trefa nakonec zřejmě rozhodla o dalším směřování celého utkání. O celý šok se postarala krásnou ranou nad beton Lucie Kubínová. První perioda patřila tuzemskému výběru i nadále, a to i přes fakt, že zámořský výběr se pokoušel co nejdříve kontrovat stejnou měrou. Nicméně až příliš otevřenou defenzívu USA málem provětrala Držmíšková, hráčka, která si mimochodem zahrála i na loňském pardubickém šampionátu dospělých.

Na startu druhé třetině přišla další studená sprcha pro americký výběr, když se dokázala trefit Kristýna Kaltounková. Američanky se i nadále pokoušely ohrožovat českou defenzívu, ale bezúspěšně. Ba naopak, přišel další šok v podobě dvojnásobné české kanonády v rozmezí necelé tříminutovky. Nejprve se z dorážky prosadila Vanesa Halbrštátová, čtvrtou českou branku pak následně mohla radostně oslavit Patrície Škorpíková.

Ve třetí třetině se opakoval scénář z předchozích třetin, neboť domácí výběr se už mohl radovat po necelé půldruhé minutě. Konkrétně skórovala podruhé v zápase Kristýna Kaltounková. Američanky sice ještě dokázaly snížit zásluhou Jennifer Fisherové, avšak to bylo ze strany tohoto výběru vše. Český tým tak v prvním hracím dnu dokázal získat maximální možný počet bodů.

Ohlasy

Trenér České republiky: Proti Američankám jsme odehrály svůj hokejbal, nenechali jsme se soupeřem nijak vybláznit. Jejich hru jsme měly načtenou z jejich odpoledního zápasu, takže jsme rámcově věděly, do čeho půjdeme. Ale rozhodně jsme si myslely, že budou klást větší odpor, trošku nás v tomto ohledu překvapily. Šest bodů po prvním zápase byl náš cíl, takže panuje rozhodně spokojenost.

Trenér USA: Je nutno nejdříve uvést, že jsme hodně nezkušeným týmem. A navíc jsme se střetli s mančaftem, který má v kádru velice zkušené hráčky. Je to jednoduché, porazily nás, protože hrály daleko lépe v mnoha ohledech. Naše obrana a celkově i ostatní hráčky byly i relativně dost unavené, mezi prvním a druhým zápasem jsme měly jen něco málo okolo šesti hodin na regeneraci. Nicméně je to jeden z faktorů, které rozhodly o naší porážce.