Menu Zavřít
Více Zavřít
Zápas

Modří Američané si spravili náladu po předchozím debaklu, přehráli Polsko

28. 6. 2018 | Petr Sumbal
Výběr USA Blue se dočkal své první výhry na Světovém poháru, ve večerním utkání porazil ve zlínské skupině polský hokejbalový výběr 5:1. Američané se ze tří bodů radují zaslouženě, první dvě třetiny byli lepším týmem. Poláci jsou po dvou zápasech stále bez bodu a do boje o medaile nezasáhnou.
 

Souboj týmů, které oba shodně prohrály svůj první zápas Světového poháru, začal lépe pro favorizovaný Tým USA Blue, který poprvé rozvlnil síť polské branky už ve čtvrté minutě. Američané si aktivní hrou vytvořili tlak před brankou Poláků a tím, kdo nakonec došťoural míček za čáru, byl Robert Stefanelli. Poté Poláci ubránili Americkou přesilovku, aby chvíli poté stejně inkasovali, když se přesnou střelou k tyči opět prosadil Robert Stefanelli.

Ve druhé třetině Polsko docela dlouho odolávalo tlaku Američanů, od kterého si oddechlo jen na chvíli při přesilovce, kterou ale nedokázalo využít. Ve 25. minutě pak USA poprvé prolomily ve druhé třetině polskou obrannou hráz. Plonka, který měl zakrytý výhled, prostřelil prudkou ranou Jacob Hyatt. A o dalších 25 sekund už to bylo 4:0 pro Američany, když projektilem od modré čáry rozvlnil síť polské branky Michael Bauer. Až v závěru prostřední části se Poláci dokázali alespoň částečně vrátit do zápasu, z přesilovky se trefil Mateusz Filipowicz.

Ve třetí třetině se dlouho čekalo na další branku a byli to Američané kteří se prosadili na konečných 5:1, v oslabení se trefil Dante Douglas. Poláci ale favorita utkání hodně kousali. Jak čas ve třetí třetině plynul, rostlo jim čím dál víc sebevědomí a vytvořili si řadu zajímavých příležitostí. Když ale Američanům nejvíce teklo do bot, vždy je podržel brankář Salinetro a ve 44. minutě pak zámořský výběr definitivně rozhodl. USA tak odčinily předchozí debakl s Kanadou a mají v tabulce první tři body. Polsko zůstává i dál bez bodu a zítra vyzve Českou republiku.

Ohlasy

Trenér Polska: "Pro nás je každé utkání těžké, kluci hrají zejména lední hokej. Chlapci do zápasu dali velké srdce. Každé takové utkání je pro nás velkou lekcí."

Trenér USA Blue: "Polsko podalo velmi bojovný výkon. Po předchozí porážce jsme hráli mnohem lépe"