Menu Zavřít
Více Zavřít
Zápas

Kanadské juniorky jsou ve finále! Velkou Británii rozstřílely 6:0

30. 6. 2018 | Johan Čáp
Souboj Kanady s Velkou Británií měl výrazně napovědět o konečném pořadí ve skupině juniorek. Zámořský výběr jako velký favorit utkání se však dlouho nemohl dostat ke skórování. Až takřka po devíti minutách se přeci jen prosadil, když se podruhé na turnaji trefila Emma Wilsonová. Po první přestávce už však byla na hřišti ta pravá, dominantní Kanada. Ve druhé třetině se jí podařilo zasypat britskou brankářku Gruberovou sprškou střel a během jedné jediné minuty mohla slavit hned třikrát. V závěrečné periodě pak jen svůj náskok rapidně navyšovala, nakonec Britky prohrály 0:6.
 

Ohlasy

Trenér Kanady: Zkušenost zahrát si proti Britům byla výborná. Mají tradičně hodně běhavé hráčky a celkově i úspěšné pozemní hokejistky, nyní se jim celkem rychle daří proniknout na hokejbalovou scénu. Britské hokejbalistky byly velmi silné v soubojích, v nichž nás často přehrávaly. Po tomto turnaji už jejich kádr získal potřebné zkušenosti a myslím, že v budoucnu mají jednoznačně na to, aby začaly vyhrávat. Díky tomuto vítězství jsme se naštěstí dostaly do finále, které bude velmi těžké. Češky mají podobný herní systém, očekávám velice tvrdou a divácky atraktivní bitvu.

Trenérka Velké Británie: Naše dívky předvedly fantastický výkon. Hrály jsme jako tým a makaly jsme za hranice na našich limitů. Kanada je jeden z nejkvalitnějších celků na světě a my jsme s ní odehrály super zápas s výjimečným výsledkem. Během turnaje jsme se postupně zlepšovaly, nyní postupný progres v naších výkonech vygradoval.