Menu Zavřít
Více Zavřít
Rozhovory

1. máj, lásky čas a čas pro přípravu reprezentace U15 na Světový pohár!

30. 4. 2018 | Redakce
Na přelomu června a července se uskuteční premiérový Světový pohár hráčů do 16 let v Přerově a Zlíně. Česká republika na šampionát vyšle hned dva týmy. Jedním z nich bude mladší kategorie hráčů do 15 let. Tento národní tým povede do bojů proti starším a zkušenějším hokejbalistům hlavní kouč Petr Vychytil z Letohradu. Jeho kádr se začne formovat v úterý 1. května v Poličce, kde dojde i k přípravnému duelu proti starší reprezentaci U16. „Máme velmi talentovaný ročník, tak věřím, že jistou konkurenceschopnost prokážeme,“ přeje si Vychytil.
 

Stal jste se hlavním trenérem reprezentace U15 pro domácí Světový pohár. Kdo vás s touto nabídkou oslovil?

Oslovil mě předseda Martin Komárek a manažer Roman Novák. Dostal jsem několik dní na rozmyšlenou, a nakonec jsem se rozhodl tuto nabídku přijmout.

Kdo bude tvořit základ reprezentační patnáctky a už znáte i nominaci na první soustředění v Poličce?

Základ budou tvořit hráči ročníku 2003, kteří budou doplněni o pár starších hráčů a možná i o několik mladších hráčů.

1. května se v rámci soustředění na zimním stadionu v Poličce utkáte s reprezentací do 16 let. S jakými cíli do tohoto utkání půjdete a věříte, že jste konkurenceschopným celkem o jeden ročník starším hráčům?

Cíl bude jasný, prověřit hráče v těžkém zápase. Budeme sledovat, jak se chovají po všech směrech. Bude to pro nás velice přínosné utkání. Upřímně je těžké říci co od toho čekat, moudřejší budeme až po tomto přípravném utkání. Jedná se však o velmi talentovaný ročník, tak věřím, že jistou konkurenceschopnost prokážeme.

Čas je neúprosný… Světový pohár v Přerově a Zlíně začíná za zhruba tři měsíce! Budete mít vůbec čas vše okolo týmu vyladit tak, aby si zvykl na nějaký herní systém apod.?

Není to tak, že bychom začali budovat úplně nový tým. Herní systém už většina hráčů zná z výběrů do 14 let, takže v tomto to bude jednodušší. Je důležité, že se pracuje koncepčně, protože jinak bychom neměli šanci stihnout se připravit. Moc času opravdu není, ale jako realizační tým uděláme vše pro to, abychom uspěli.

Na světovém šampionátu se ve skupině A v Přerově představíte proti Slovensku, Kanadě, USA a Velké Británii! Především proti zámořským týmům bude hodně náročné hrát. Jak se na tyto soupeře těšíte a bude nutné proti nim uzpůsobit taktiku?

Těším se moc, hrát mezinárodní zápasy je vždy velký svátek a zážitek. Samozřejmě USA i Kanada budou velkým favoritem. Osobně bych k těmto týmům přidal ještě Slovensko. S těmito týmy nemůžeme hrát nějaký hurá hokejbal, ale svědomitě si plnit všechny pokyny a přidat obětavost. Jedině to nás může dovést k nějakému solidnímu výsledku.

Do každého zápasu půjdeme s tím, že chceme předvést co nejlepší výkon Formát turnaje je neúprosný. Do finále jdou pouze vítězové skupin a do boje o bronz celky, jež se umístí na druhých místech základních skupin. Jak vidíte šance nejmladší reprezentace, která se na turnaji představí?

Nerad bych se bavil o nějakých šancích, co se týče umístění. Do každého zápasu půjdeme s tím, že chceme předvést co nejlepší výkon, a na co to bude stačit se ukáže až na samotném turnaji.

Na začátku května se budete připravovat v již zmiňované Poličce. Jak bude vypadat váš další přípravný program a kdy se veřejnost a samotní hráči dozví finální nominaci dvaceti hráčů a tří gólmanů?

Přesně tak, v Poličce to bude naše první společná akce. Co se týče dalších akcí, možná stihneme ještě jedno soustředění a potom už se sejdeme před Světovým pohárem přímo v Přerově, kde budeme ladit detaily a připravovat se na samotné soupeře. Nominaci zveřejníme v červnu.

Jakými slovy byste pozval fanoušky na vrchol letošní sezony? Bude se na co dívat?

Rozhodně se bude na co dívat. Jsem přesvědčen, že uvidíme zajímavá utkání. Mládežnický hokejbal má své kouzlo, a já věřím že nás přijde podpořit co nejvíce fanoušků.

Nominace reprezentace U15 na soustředění v Poličce 1.5.2018:

Brankáři: Křemeňák Antonín (HBC ALPIQ Kladno), Kuryviál Jan (HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice), Nistor Miroslav (HBC Rakovník), Fukárek Jaroslav (HBC Tygři Mladá Boleslav).

Hráči: Maule Petr (Elba DDM Ústí nad Labem), Barták Filip Gutwald Petr (oba HBC ALPIQ Kladno), Hálek Miroslav, Tichý Dominik, Kábrt Matěj (všichni HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice), Zeman Stanislav, Rohovský Tomáš (oba HBK Bulldogs Brno), Hroch Marek, Štastný Adam (oba HBC Hostivař), Kynčl Marek (HBC Hradec Králové 1988), Novotný Lukáš, Hemžský Marek, Bláha Matyáš, Rakovský Jakub (všichni HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice), DeFin Nicolas, Drechsler Michael (oba HBC Nové Strašecí), Zíka Radek, Horažďovský Dan (oba HBC Plzeň), Kubica Radek, Pohl Miroslav (oba HBC Tygři Mladá Boleslav), Sušánka Robin (oba HBC Rakovník), Jizba Matyáš (HC Kert Park Praha), Hnyk Šimon, Hnyk Matěj (oba HC ŠD Písek), Babka Jan (HSÚ Wolves Chomutov), Vohralík Vít (Ježci Heřmanův Městec) Taufer Matěj (SK Kelti 2008), Kovařík Václav (SK Pedagog České Budějovice), Sládek Tomáš (SK Suchdol nad Lužnicí), Hronza Luboš (TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec), Dostál Radim (TJ Sokol Poruba).