Menu Zavřít
Více Zavřít
Zápas

Slováci i ve druhém zápase porazili Česko

30. 6. 2018 | Redakce
Přípravná utkání proti Slovensku Čechům moc nevyšla, po dopolední prohře přišla porážka i na večer, kdy Slovensko ještě zvětšilo rozdíl mezi oběma mužstvy. Slováci ovládli hlavně druhou třetinu, ve které dali pět gólů a rozhodli tím celý zápas.
 

Již po prvních čtyřiceti sekundách se z úvodní branky radoval tým Slovenska, když Peter Repčík po skvělém pasu překonal přesunujícího se brankáře Kurývala. A aby toho nebylo málo, naši soupeři přidali další branku jen o pár minut později poté, co ihned po buly prostřelil vše, co mu stálo v cestě, Timotej Kopecký. Slovensko bylo i nadále lepším celkem, který měl více ze hry, do konce třetiny už však skóre nenavýšil. Z ojedinělé akce naopak udeřilo Česko. Jakub Wróbel nevypustil souboj, dostal se k míčku v předrankovém prostoru, a poslal jej za záda gólmana.

Stejně jako ta první, i druhá třetina probíhala ve velkém tempu. Na trefu Petera Knapíka z 19. minuty ihned po vhazování odpověděl Jakub Wróbel, ale poté začala exhibice v podání Slovenska. Postupně se trefili Alexej Bartakovics, Šimon Lavrinčík, Adrián Kubis a Samuel Čuchran. Po druhé třetině tedy vedli naši sousedi již o pět branek a o osudu utkání bylo již před třetí třetinou rozhodnuto.

Ta už se v takovém tempu nehrála, i nadále Slovensko dokazovalo, že je v tomto utkání lepší, ale branka dlouho ne a ne padnout. To se změnilo až sedm minut před koncem, kdy nikým nehlídaný Peter Repčík vymetl růžek české branky. Jeho překrásný gól se stal třešničkou na dortu zápasu, který diváky nemohl nudit. Slovensko v přípravě s přehledem přehrálo Česko 8:2.

Ohlasy

Trenér Slovenska: Ten zápas se hodnotí těžce, protože my jsme neměli sílu, Slováci byli v tom utkání lepší a pro nás to je velká lekce k celému programu, jak pracujeme s talenty do čtrnácti let. Možná je to dobře, že jsme si takový zápas prodělali, a pomůže nám to náš program trochu zase posunout dál, inovovat ho.

Trenér Slovenska: Rychle jsme se prosadili, dali jsme pěkné góly. Měli jsme tam asi tři nebo čtyři rozdílové hráče, kteří jsou velmi šikovní a dali pár gólů. Jinak ta hra byla celkem vyrovnaná, ale oni rozhodli o výhře. Jsme spokojení, kluci si s chutí zahráli, nezahazovali míčky, snažili jsme se mít míček pod kontrolou. Jsme rádi, že jsme předvedli pěkný hokejbal.