Menu Zavřít
Více Zavřít
Zápas

Kanada West bez jediné porážky ovládla Světový pohár

30. 6. 2019 | Gerard Filip
Finální zápas přinesl gólovou přestřelku, kterou vyhráli hráči z Westu. Utkání rozhodla druhá třetina, tam se Kanada West dostala do dvoubrankového vedení a East už na to nestačil odpovědět. Kanada West naprosto ovládla Světový pohár, jelikož ani jednou neprohrála.
 

Finále začalo velmi zajímavě. Oba celky do sebe šly tvrdě, a to bez ohledu na to, že jsou z jedné země. Jako první udeřil tým z Eastu. Wyatt Johnson propálil brankáře z velké blízkosti a radost v hale mohla vypuknout. To nebylo vše. Za pár minut přišlo vyrovnání a za několik sekund obrat Kanady West. Minutu před koncem první třetiny přišlo velmi smolné vyrovnaní, to ale hráče Westu nemuselo vůbec mrzet. Přesně za 25 sekund vrátil vedení Westu kapitán Connor Roulette.

Druhá třetina byla neuvěřitelná. Oba celky opět ukázaly, že jsou ty nejlepší. K vidění bylo mnoho soubojů a také dva nádherné góly. Úvod třetiny přinesl spíše vyrovnanou hru na obou stranách. Po faulu v brankovišti nastal samostatný nájezd pro Kanadu West, která ho však díky senzačnímu zákroku brankáře neproměnila. Pět minut před koncem třetiny však dvě branky padly, a to do sítě Kanady East. Míček převzal Rory Neill a mistrovským blafákem obehrál vše co mu stálo v cestě. Rory Neill se radoval ještě jednou, a to sekundu před koncem třetiny.

Poslední třetina celého Světového poháru skončila tak, jak by turnaj končit měl. Třetí část hry přinesla sedm krásných gólů. Skóre se neustále střídalo, nejprve inkasovali hráči Westu, poté zase Eastu. O výhře Kanady West rozhodly využité přesilové hry v poslední třetině. Finálové utkání nakonec skončilo poměrem 8:6 pro Kanadu West.

Ohlasy

Paul Kastes (trenér Kanady West): Utkání bylo báječné. Takovou přestřelku jsem už dlouho nezažil a hlavně ve finále. Tým byl připravený a díky tomu jsme neprohráli ani zápas, což už o něčem vypovídá.

Shaun Gannon (trenér Kanady East): Byl to skvělý zápas. I přesto, že jsme prohráli, tak jsem s výsledkem maximálně spokojený. Příští ročník to vyhrajeme my.