Menu Zavřít
Více Zavřít
Rozhovory

Kanaďanky nás prověřily, ale chceme vyhrát, přikyvuje po těsné výhře Barbora Patočková

30. 6. 2018 | Šimon Albrecht
Někdy se říká, že se jedná o zápas, ve kterém jde o všechno. Někdy se však může stát, že přestože se potkají dva nejlepší celky na turnaji, tak jim v zápase o nic nejde. Výběr Kanady i České republiky měly před posledním zápase shodně bodů a již bylo jisté, že na sebe znovu narazí v nedělním boji o zlato. České reprezentantky však nebraly zápas s lehkou hlavou a šly si za výhrou. A přestože nehrály na plné otáčky, tak Kanaďanky porazily těsně 1:0. Češky už ví, co můžou od svého zámořského soupeře čekat a zítra se na něj mohou vrhnout s plnou parádou. Jak utkání viděla střelkyně jediného gólu Barbora Patočková.
 

Báro, Jak hodnotíte těsnou výhru 1:0 nad Kanadou v zápase, ve kterém o nic nešlo?
Chtěly jsme si vyzkoušet hru proti zámořskému celku tohoto kalibru. Navíc jsme hrály na všechny čtyři útoky, abychom pošetřily síly. V zápase sice o nic nešlo, ale i tak bereme výhru všemi deseti.

Měly jste převahu nad svým houževnatým soupeřem, vytvořily jste si spoustu dobrých šancí. Proč Vám tam spadl jenom jeden gól, ten Váš?
My těch šancí potřebujeme na gól opravdu hodně. Musíme se zlepšit v koncovce a doufat, že v zítřejším zápase nám to tam začne padat. (úsměv)

Na druhou stranu v předchozích zápasech na turnaji jste vždy daly pět a více gólů, tak přece nemůže být takový problém v koncovce?
No, předchozí zápasy pro nás byly jednodušší. Navíc jsme měly vždy přes padesát střel. Teď nám to tam holt nepadalo. Kanaďanky jsou přece jenom celek jiného kalibru.

Byly jste v zápase lepší Vy nebo Váš zámořský soupeř?
Myslím, že jsme Kanaďanky přehrávaly. Měly tam svoje chvilky, kdy nás dostaly do úzkých, ale více méně jsme ten zápas kontrolovaly my.

Co říkáte na výkon brankářky Teplé - čisté konto. Povedený výkon, co myslíte?
Určitě podala výborný výkon. Šlo na ní sice méně střel, navíc po větších intervalech, což je pro gólmana ještě těžší. Nicméně nás v několika okamžicích podržel a my jí za to ohromně děkujeme.

Jste vedoucí týmové produktivity a opět jste se dnes zapsala mezi střelkyně. Jaká je Vaše role v týmu?
Sice jsem dneska skórovala, ale radši nahrávám. Moc mi to tam nepadá a jsem ráda, když můžu holkám připravit gólovku.

Popište nám svoji branku, která byla vítězná a zároveň jediná v zápase?
Šly jsme do přečíslení dva na jednoho se Škorpíkovou. Chtěla jsem ji to tam ještě poslat, ale míček mi smolně ujel, tak jsem vypálila. No a naštěstí mi to tam spadlo.

Zatím procházíte turnajem jako nůž máslem. Základní skupina je za Vámi bez jediné porážky, myslíte si, že dojdete až ke kýženému triumfu? Čekaly jste takovýto průběh?
Přijely jsme se jako favoritky a chceme to vyhrát. Nečekaly jsme ale, že ty první tři zápasy budou pro nás tak jednoduché, nicméně Kanaďanky nás dnes dobře prověřily a my teď už víme, že na ně máme.

Jaký je největší problém ve vaší hře, kromě produktivity?
Určitě přesilovky, máme jich vždycky mraky, ale ne a ne se prosadit. Bohužel teď už nemáme moc času na trénování. Tak uvidíme, třeba se nám v neděli zadaří.

Co říkáte na fanoušky? Dneska se na vás přišlo podívat celkem hodně diváků.
Fanoušci jsou skvělí, dneska nás hnali dopředu a my jim za to chceme poděkovat, protože nám to v utkání pomáhá a jsme za to vděční.