Menu Zavřít
Více Zavřít
Rozhovory

Jan Čejka po zisku bronzu: Musel jsem do toho dát všechno. I když to bolelo

2. 7. 2018 | Petr Sumbal
Český tým se v boji o bronzové medaile utkal s týmem USA Red a v hodně tvrdém duelu nakonec zvítězil. Američané nevybíravými zákroky předčasně ukončili zápas třem českým hráčům, dvakrát byl ze hřiště odnášen i Jan Čejka, který se ale do hry pokaždé vrátil. „Po loňském neúspěchu v Sheffieldu už jsem chtěl získat nějakou medaili, takže jsem do toho musel dát všechno. I když to bolelo,“ řekl po utkání Čejka, který k zisku bronzu přispěl gólem a asistencí.
 

Získali jste bronzové medaile, jste spokojeni?
Musíme být spokojení, po té včerejší porážce s Kanadou, která nás docela srazila na kolena, bylo tohle docela dobré vzpamatování.

Jak těžké bylo se po včerejší těžké porážce vůbec namotivovat na dnešní zápas?
Bylo to hodně těžké, včera večer vůbec nikdo nemluvil, všichni jsme byli zticha, hodně skleslí. Nikdo moc neměl náladu hrát, ale nakonec se to nějak povedlo a namotivovali jsme se. A je dobře, že jsme vyhráli.

Vytvořili jste si vedení 3:0, potom 4:1. Byli jste hlavně v úvodu lepším týmem?
Ano, na začátku utkání jsme na Američany vlétli, hodně jsme je tlačili a myslím, že jsme byli jasně lepší než oni.

Jak se Američané snažili dotáhnout, hodně přitvrdili hru, občas to vypadalo i na dost zákeřné zákroky. Jak jste to viděl?
Když jsme vedli 4:1, začali Američané zákeřnými fauly likvidovat pomalu náš tým, tři hráči nakonec vůbec nedohráli. Tím nás trochu srazili na kolena, dali nám dva rychlé góly. Ale pak už jsme to udrželi.

Vás museli dokonce hned dvakrát odnášet ze hřiště, ale pokaždé jste se do hry vrátil. Chtěl jste za každou cenu to utkání dohrát?
Po loňském neúspěchu v Sheffieldu už jsem chtěl získat nějakou medaili, takže jsem do toho musel dát všechno. I když to bolelo.