Menu Zavřít
Více Zavřít
Rozhovory

Juniorky se v Karviné dvakrát střetnou se Slovenkami! Příprava na Světový pohár vrcholí

27. 5. 2019 | Filip Červinka
V sobotu 8.6. se reprezentace juniorek do 18 let představí na zimním stadionu v Karviné ve dvou přípravných duelech se Slovenkami. O den později v neděli 9.6. bude pokračovat soustředění nově se budujícího národního výběru juniorek. „Na neděli máme připraven jeden trénink se zaměřením na založení útoku, vhazování a situace 2 na 1, 3 na 2,“ prozrazuje v rozhovoru hlavní kouč talentovaných hokejbalistek Martin Davídek. Světový pohár už klepe na dveře, jelikož startuje už za 32 dní! „Všichni jsme natěšeni. Děvčata i můj nový mladý realizační tým,“ nezastírá Davídek.
 

Druhý víkend v červnu se nově se budující národní tým juniorek do 18 let představí na soustředění v Karviné. Do startu Světového poháru v České Třebové a Litomyšli už mnoho času nezbývá, a tak je určitě potřeba formovat složení jednotlivých formací a utváření stylu hry. „V sobotu hrajeme dvě přípravná utkání se Slovenkami, a tak se scházíme v pátek večer vzhledem k vzdálenosti,“ prozrazuje důvod třídenního termínu kempu hlavní kouč juniorek Martin Davídek. „Na neděli máme připraven jeden trénink se zaměřením na založení útoku, vhazování a situace 2 na 1, 3 na 2,“ nechává Davídek nakouknout pod pokličku dalších plánů soustředění.

Zimní stadion v Karviné už bude velikostí hřiště simulovat podmínky, které na talentované hráčky z České republiky čekají na Světovém poháru. Místo kempu pak bylo zvoleno z jasné logiky věci. „Je to kompromis a domluva se slovenským svazem, takový střed Čechy – Slovensko,“ usmívá se hlavní kouč juniorského výběru Martin Davídek.

Trenéři na soustředění pozvali celkem 3 brankářky, 8 obránkyň a pouze 9 útočnic. Chybí některé nejzkušenější hráčky, které se nejspíše budou soustředit na seniorské mistrovství světa v Košicích. „Přesně tak, měli jsem dostatek času poznat na kempech, turnajích a přípravných zápasech hráčky, které v současné době mají na to, aby mohly reprezentovat ve své kategorii,“ konstatuje Martin Davídek. „V současné době máme ještě 6 hráček v přípravě na MS žen. S těmi jsem v kontaktu a počítáme s nimi,“ prozrazuje lodivod juniorek. „Nechtěl jsem zvát hráčky takovou dálku a nechat je hradit si soustředění s vědomím, že s nimi nepočítáme,“ upozorňuje hlavní kouč Davídek.

Světový pohár bude pro kategorii dívek do 18 let premiérovou akcí. Na domácím turnaji tak musí být cíle nejvyšší. „Všichni jsme natěšeni. Děvčata i můj nový mladý realizační tým,“ usmívá se Davídek. „Máme v MS žen trochu konkurenci, jelikož spousta juniorek hraje právě za ženská družstva - jsem dostatečně poučen od svých svěřenkyň, že se neříká mužstva,“ směje se hlavní kouč juniorek do 18 i 20 let Martin Davídek.

V tomto týdnu bude zveřejněn přesný seznam účastníků na Světovém poháru a rozpis šampionátu. České dívky ale musí mít jasno, a to bojovat o primát na tak cenné mezinárodní akci, která je začne připravovat pro další reprezentační cyklus kategorie U20. „Ať bude týmů, kolik chce, jsme připraveni. Atmosféra v domácím prostředí bude úžasná i díky současně probíhajícímu turnaji U16,“ nepochybuje Davídek. „Zároveň je to dobrá průprava ve dvouletém cyklu na Světový pohár U20 v příštím roce,“ přitakává zkušený trenér juniorek.

Martin Davídek se stal i součástí reprezentace žen, která se v polovině června představí na mistrovství světa v Košicích! Národní výběr žen navíc bude obhajovat titul mistryň světa z posledního šampionátu v Pardubicích! „Vyšlete přání a ono si vás najde. Domlouval jsem se s bývalými i současnými kolegy z reprezentací, že do Košic pojedeme fandit a já mám teď díky důvěře Karla Manharta to štěstí, že budu na střídačce i v hledišti,“ potěšilo kouče juniorek a teď už i asistenta hlavního trenéra reprezentace žen. „Těším se moc,“ dodává s radostí v hlase Davídek.