Menu Zavřít
Více Zavřít
Týmy a zápasy

Chceme hráče co nejlépe připravit! zdůrazňuje lodivod výběru U15 Michal Edl

7. 6. 2019 | Filip Červinka
Na Světovém poháru juniorů do 16 let se v České Třebové a Litomyšli představí také český výběr talentované mládeže do 15 let. Mnoho času na přípravu už nezbývá, ale realizační tým patnáctky dělá vše, co je v jeho silách a 16. června vyráží na další soustředění na Palmovku do Prahy, kde z širší nominace vzejde ta konečná čítající 20 hráčů a 3 gólmany. „Na poslední kemp 21. – 23.6. v České Třebové už pojedou hráči, kteří budou hrát na Světovém poháru,“ prozrazuje hlavní kouč výběru do 15 let Michal Edl. „Na posledním kempu budeme dávat dohromady útočné formace, styl hry, oslabení, přesilovky,“ vypočítává.
 

V neděli 16.6. se v Praze na Palmovce uskuteční další přípravný kemp výběru talentovaných hráčů do 15 let. Bude se jednat o jeden z finálních kempů? A na co vše se na něm budete zaměřovat?

Nominace je proti Hořovicím o něco zúžená, ale i tak jsou tam další jména. Tento kemp je finální z pohledu nominace, a i proto věříme, že hráči přijedou připraveni a s chutí se poprat o místo. Jelikož U15 nemá celoroční cyklus, tak chceme co nejvíce hrát a proložíme to situacemi 1 na 1 a 2 na 2. Pokoušíme se ještě domluvit soupeře, aby zápas nebyl jen mezi hráči.

V aktuální nominaci máte 28 hráčů. Dojde již po tomto soustředění k finálnímu zúžení? A kdy se sejdete na dalším kempu?

Po tomto kempu oznámíme konečnou nominaci 20 hráčů a 3 gólmanů. Na poslední kemp 21. – 23.6.2019 v České Třebové už pojedou hráči, kteří budou hrát na Světovém poháru. Na posledním kempu budeme dávat dohromady útočné formace, styl hry, oslabení, přesilovky.

Spolupracujete s reprezentační šestnáctkou, která ve svém týmu má i několik potencionálních reprezentantů pro výběr do 15 let?

S U16 samozřejmě spolupracujeme, také spolupracujeme s U14. V realizačním týmu jsme se domluvili, že U15 bude pouze z ročníku 2004. Nedostali jsme z U14 nějaké výrazné doporučení na hráče ročníku 2005 a u ročníku 2003 jsme si řekli, že patří do U16. U15 je investice ČMSHb do hráčů, kteří mají další rok být základem U16, a proto tedy jen ročník 2004. Co se týče hráčů ročníku 2004 v U16 komunikujeme jak s Jirkou (hlavní trenér Jiří Christ pozn. red.), tak Honzou (asistent trenéra repre U16 Jan Falař pozn. red.) myslím, že dost intenzivně a máme všichni rozumovou shodu na tom, jakou roli ti hráči budou v U16 mít a pokud by nebyla smysluplná, tak budou v U15.

Jak moc se Vy osobně těšíte na Světový pohár a s jakými cíli na něj vyrazíte? Můžete jenom překvapit, souhlasíte?

Já se těším moc! Jeden cíl je dostat do hráčů pojem reprezentant ať už se bavíme o tréninkové (zápasové) přípravě, vystupování atd. Nemám moc rád slovo překvapit. Jednou je U15 reprezentace, která jede na Světový pohár a my hráče chceme připravit, aby uspěli. Alespoň tak k tomu přistupujeme. Hladina úspěchu U15 je samozřejmě jiná než u U16.