Menu Zavřít
Více Zavřít
Týmy a zápasy

Patnáctka zná sestavu pro Světový pohár! Každý do toho dal maximum, těší Edla

18. 6. 2019 | Anna Kuželová
Svoji přípravu na Světový pohár pomalu finišuje také mladší z výběrů chlapců, který na turnaji rozhodně nebude chtít hrát druhé housle. Po přípravném soustředění na Palmovce rozhodli trenéři v čele s Michalem Edlem o konečné nominaci. Podle jeho slov nebylo vůbec jednoduché některé hráče vyřadit, a kdyby mohl vzít o dva více, vůbec by se nezlobil. Nyní čeká na tým poslední kemp, který se uskuteční 21. – 23.6. v České Třebové, a pak už vypuknou souboje naplno.
 

Máte za sebou další soustředění, tak jak jste s přípravou spokojení?

Jsem spokojený s přístupem hráčů. Každý do toho dal maximum. Díky tomu jsme to rozhodování měli složité. Určitě bych byl spokojenější, kdyby U15 měla celoroční cyklus, pak by to pro nás bylo snad snazší.

Na co jste se zaměřili, a jak se to klukům dařilo plnit?

Kemp v Praze byl stále ještě nominační, takže hlavní náplní byla hra 5:5. Chtěli jsme, aby při hře bylo hodně komunikace, což se úplně nepovedlo, ale budeme na tom na finálním kempu pracovat.

V minulém rozhovoru jste řekl, že na posledním kempu se budete chtít zaměřit na oslabení a přesilové hry, je však potřeba po kempu na Palmovce zapracovat ještě na něčem jiném?

Trochu jsem odpověděl v předchozí otázce. O zbytku zatím mluvit nechceme.

Teploty v posledních dnech stoupají vysoko, jak moc vám zkomplikovaly přípravu?

Myslím, že nám to přípravu nezkomplikovalo. Ráno jsme se trochu osvěžili a odpoledne trochu opálili. Kluci to zvládli skvěle.

Dokážete už nyní říci, co může být vaší silnou, a naopak slabou stránkou?

Zeptejte se mě až další víkend. Myslím, že kluci potáhnou za jeden provaz. Pocitově si myslím, že se na tomto kempu více bavili.

Zamotal Vám některý z hráčů hlavu a řekl si o nominaci na poslední chvíli?

Příjemně mě překvapili kluci ze Svítkova, u kterých jsme s nominací čekali až na základě zápasů z turnajů SŽ a dorostu. Hodně nám pomohlo video. Stejně tak kluci z náhradníků, které jsme ještě povolali v pátek, abychom jim dali šanci. Všichni za tím šli. Osobně bych potřeboval ještě dvě místa v nominaci.

Co tedy nakonec rozhodlo?

Kromě předvedené hry a dovedností na obou kempech taky video z turnajů SŽ a dorostu, informace z klubů, fyzické parametry. Ale byly to maličkosti. I hráči, kteří se nakonec nevešli, měli svoji kvalitu. Minimálně o sobě dali vědět a ukázali, že i v dalších cyklech U16 se s nimi musí počítat. Nikdo z hráčů nebyl takový, o kterém bychom řekli, že na kemp nepatří.

Světový pohár se koná pro kategorii U16, cítíte, že je pro kluky velkou motivací právě to, předvést se před staršími protihráči?

To je spíš otázka na kluky, samozřejmě to u některých může hrát roli. My se je na posledním kempu pokusíme připravit, aby zvládli těžké zápasy s U16.