Menu Zavřít
Více Zavřít
Zápas

Starší výběr byl lepší v koncovce a v českém derby jasně vyhrál

27. 6. 2019 | Gerard Filip
Světový pohár do šestnácti let hostil první zápas a to mezi Českem U16 a U15. Starší výběr byl již od začátku utkání lepší, jelikož už ve 48. sekundě vedli. Do konce první sirény hráči U16 přidali ještě další tři branky a o vítězi bylo téměř rozhodnuto. Druhá třetina branku nepřinesla, zato ve třetí se s góly roztrhl pytel. Hvězdou zápasu byl hlavně Lukáš Novotný, který se blýskl hattrickem.
 

V utkání neodbyla ani první minuta a starší výběr se již radoval z gólu. O první branku zápasu se postaral Matěj Taufer a díky němu začala smělá a gólová první třetina. Za dvě minuty bylo skóre již 2:0 a to po gólu Lukáše Novotného. Od této chvíle se podstatě rozhodl zápas.

Starší výběr přidal ještě další dvě branky a to vše v první třetině. Mladší výběr se ve druhé třetině začal více snažit a na hráčích bylo značně vidět, že si pověděli něco o nové taktice a respektu vůči starším zmizel. Hráči do patnácti let měli ve druhé části možnost dvou přesilových her, ani jednu však využít nedokázali. Starší tým byl zkušenější a práce s hokejkou na míčku byla ohromná, oproti mladším hráčům. Lukáš Novotný dokázal vsítit hattrick a to ho posunulo na první místo v tabulce střelců.

Třetí třetina dopadla úplně stejně jako ta první. Též byly k vidění čtyři branky v síti mladšího výběru, ovšem U15 se konečně dočkali gólu. Vojtěch Šmíd, který dorážel odražený míček od brankáře a snížil na 6:1. Ze strany U15 to bylo vše, poté se ještě dvakrát radovali starší. Utkání nakonec skončilo 8:1, a to zcela zaslouženě.

Ohlasy

Trenér Jiří Christ (Česká Republika U16): Tým byl skvěle připravený a v zápase to také bylo vidět. První zápas jsme hráli hned s naší mladší kategorií a po první třetině jsme vedli už 4:0. Teď se ale musíme snažit na těžší soupeře jako je Slovensko nebo Kanada.

Trenér Michal Edl (Česká Republika U15):Hra se mi líbila a nehledě na výsledek jsme podali dobrý výkon. Po první třetině jsem klukům řekl v kabině, jak to zkusit hrát a druhá třetina byla bez gólů. Tak jsme to chtěli zkusit i ve třetí třetině, jenže starší výběr vstřelil opět čtyři a to rozhodlo. Ještě byla škoda nevyužitých přesilovek, ale do dalšího zápasu to chceme zlepšit.