Menu Zavřít
Více Zavřít
Týmy a zápasy

Kanada v roli hlavního favorita. Češi a Slováci opět zabojují o medaile.

21. 6. 2018 | Šimon Albrecht
Už se to blíží! Na přelomu června a července se uskuteční mládežnický reprezentační turnaj hráčů do šestnácti let ve Zlíně a Přerově. Tady je menší přehled, v jakých rolích jednotlivé celky do turnaje vstupují a co od nich lze očekávat. Zámořské týmy opět dominují, ale ukázat se budou chtít i Češi a Slováci. A co ukáží Britové s Poláky?
 

Česká republika výběr U16 a U15

Česká republika je tradičním účastníkem velkých reprezentačních turnajů a vždy bojuje a o medailové příčky. Stejně jako Spojené státy a Kanada má Česká republika ve svém zastoupení dva týmy. Výběr U16, který bude hrát ve Zlíně, a U15 v Přerově. V cestě za medailemi jim budou stát právě zámořské výběry, které na Moravu opět přivezou sílu velkého kalibru. Na posledním mistrovství světa ve Velké Británii skončili Češi čtvrtí za USA.

Slovensko U16

Tento výběr bude opět velice nepříjemným soupeřem. Z posledních tří šampionátů má bilanci dvou zlatých a jedné stříbrné medaile. Přestože nejde o největší favority turnaje, není radno Slováky podceňovat.

Kanada U16 Východ a Západ

Oba zámořské celky si přivezly dva reprezentační výběry, které budou hrát v odlišných skupinách. Právě Kanada na posledním světovém šampionátu sebrala Slovensku zlatý hattrick a na základě toho je Kanada největším favoritem turnaje.

USA U16 výběr „červených“ a „modrých“

Americký reprezentační tým do šestnácti let zažil v roce 2016 premiéru na světovém šampionátu a hned se probojoval na bronzovou příčku. A přestože se za poslední dva roky kádr této zámořské velmoci výrazně změnil, je možné, že podobný úspěch zopakuje i letos na světovém poháru

Švýcarsko U16

Tým ze země helvétského kříže je stálým účastníkem světových turnajů. Přesto však už dlouho čeká na první medailový úspěch. Už několikrát skončil těsně pod stupni vítězů. Zlomí na světovém poháru ve Zlíně a Přerově toto prokletí a urve si první velký úspěch?

Velká Británie a Polsko U16

Konkurence je veliká, a proto tyto dva celky patří spíše mezi outsidery. Velká Británie se zúčastnila dvou mistrovstvích světa a vždy obsadila šestou příčku. Nicméně pro Brity je hokejbal mladý sport a tamní trenéři se se svými výběry krůček po krůčku dotahují na ostatní. Polsko čeká vůbec první reprezentační turnaj v této kategorii. Proto je otázkou, co tento tým převede.