Menu Zavřít
Více Zavřít
Zápas

Další kanonáda do britské sítě. Češky rozstřílely Británii 11:0

28. 6. 2019 | Lukáš Foff | Foto: Alena Zapletalová
Litomyšl – Velmi pohodlnou výhru si užily české reprezentantky do osmnácti let, které jednoznačně přehrály Velkou Británii 11:0. V první třetině nasázela Česká republika osm gólů a nejlepší hráčky si mohly dovolit odpočinek, takže prostor dostaly debutantky na mezinárodní akci.
 

Zápas začal opatrně a Češky se dopředu úplně nehnaly. To ale trvalo jen něco málo přes minutu a hned z první akce udeřily. Poté navíc přišly série několika slepených gólů, které definitivně zničily jakýkoliv odpor Britek. Například pátou, šestou a sedmou branku od sebe dělilo dohromady pouhých 28 vteřin!

Po první patnáctiminutovce trenéři posadili elitní českou formaci a dali dostatek prostoru mladým nadějím. I z toho důvodu se gólový nárůst v jednu chvíli zastavil. Ve zbývajících dvou třetinách Češky daly už „jen“ tři góly a zejména po druhé periodě nebyli čeští trenéři vůbec spokojeni. I tak ale konečné skóre 11:0 vypovídá o tom, že rozdíl mezi oběma reprezentacemi je propastný.

Ohlasy

Tomáš Pelcman (asistent trenéra České republiky): Byl to pro nás těžký zápas z hlediska koncentrace. Chtěli jsme využít hráčky, které tu jsou poprvé, takže ty si zahrály víc. Vyzkoušeli jsme si nějaké věci z tréninku, některé se dařily víc a některé méně. Zjistili jsme, že máme trochu problém v komunikaci a určitě je stále na čem pracovat.

Amanda Murdoch (trenérka Velké Británie): Čtvrteční zápas jsme prohráli 0:13, tentokrát 0:11. Vrátila se nám brankářka, která chytala naprosto senzačně. I tak je to pro nás samozřejmě velmi špatný výsledek. Budeme doufat, že příště to bude lepší.