Menu Zavřít
Více Zavřít
Rozhovory

Když máme táhnout za jeden provaz, tak táhneme, je ráda kapitánka Kaltounková

28. 6. 2019 | Lukáš Foff | Foto: Alena Zapletalová
Jako správná kapitánka táhne svůj tým bodově i v kabině. S nevyzpytatelným Slovenskem zapsala Kristýna Kaltounková pět bodů za tři góly a dvě asistence. Ve druhém vzájemném zápase s Velkou Británií po první třetině, která skončila 8:0, pustila do hry mladší spoluhráčky a sama si odpočinula. I z rozhovoru je cítit, že společně s dalšími staršími spoluhráčkami působí v kabině jako přirozená autorita.
 

Bylo důležité vytvořit si brzy pohodlný náskok a šetřit síly?
Jo, rozhodně. Chtěly jsme k tomu přistoupit zodpovědně a všechno střílet na bránu, abychom si ulehčily zbytek zápasu. Poté jsme hrály v klidu a šetřily síly na sobotu i neděli. Myslím si, že to bylo z naší strany dobré.

Je těžké uhlídat koncentraci, když je soupeř výkonnostně horší?
Spíš je těžké uhlídat těch dalších 23 holek. (smích) Ale ne, holky poslouchají a všechny se koncentrujeme, jak nejvíc to jde. Sranda samozřejmě někdy je, ale když máme zmlknout a táhnout za jeden provaz, tak to tak je, čehož si neskutečně vážím.

Takže je to tak, že kapitánka má za úkol hlídat kabinu?
Některé holky jsou mladší, takže občas děláme kraviny. Každopádně to rozhodně není jen o mně. Je tam spousta starších holek, které mi pomáhají a není to tak, že bych byla kapitánka a bylo by to jen na mně. My starší to zkrátka máme na starosti a holky nás poslouchají. Na druhou stranu i my se snažíme naslouchat jim, aby si to užily a měly zábavu.

Když se vrátíme ještě k utkání se Slovenskem, čekali jste, že vyhrajete takto pohodlně?
Já osobně jsem to rozhodně nečekala. Myslela jsem, že nám budou chtít vrátit Slovensko, kde jsme jim vzaly medaile. Mají tam zhruba šest hráček, které s námi v Košicích prohrály. Takže já osobně a vlastně i trenéři jsme apelovali na to, abychom to nepodcenili po prvním zápase s Británií. To bylo na psychiku trochu náročnější, protože jsme vyhráli 13:0, což je dost vysoký výsledek. My se však správně zkoncentrovali, semknuli a myslím si, že se to ukázalo i na výsledku.