Menu Zavřít
Více Zavřít
Zápas

Česká šestnáctka vydřela proti Slovákům výhru a je bronzová!

30. 6. 2019 | Matěj Vybíral
Ve skupině Slováci zvítězili 3:1 a v souboji o bronz narazili na Česko U16 znovu. Tentokrát se ovšem radoval domácí tým. Češi si vypracovali dvoubrankový náskok, Slovensko sice dokázalo po tlaku snížit, ale vyrovnání se už nedočkalo. Bronzové medaile tak získává český tým.
 

Diváci v České Třebové viděli od první sekundy skvělou ofenzivní hokejbalovou podívanou. Už v první minutě si Křemenák připsal těžký zákrok proti Kupčovi, na druhé straně Ďuris vychytal unikajícího Lhotu. Český gólman Křemenák se zaskvěl ve 4. minutě, když lapačkou doslova ukradl gól osamocenému Vojtašákovi.

Skóre otevřel český tým vzápětí, Tomáš Lhota zužitkoval skvělý pas Novotného. Slovensko ale dokázalo hned srovnat, Tim Danielčák zápěstím zblízka propálil Křemenáka. Další šance Slováci nevyužili a deset sekund před koncem první části přišel trest. V oslabení unikl Novotný, střelou na Ďurise nevyzrál, ale akci skvěle dobíhal Tomáš Lhota a on už měl práci jednoduchou.

Pohledný hokejbal nabídla i druhá perioda. Už po minutě museli brankáři na obou stranách likvidovat tutovky soupeře. V 17. minutě už Ďuris nedosáhl na ránu Radima Dostála z příklepu a Češi šli do vedení 3:1. Slováci domácí tým několikrát zatlačili, ale se všemi ošemetnými situacemi si poradil Křemenák. Ďuris zase vychytal volného Radka Zíku na levé straně.

V poslední třetině šli hráči obou celků pořádně do těla, fyzický hokejbal vyhovoval více Slovákům. Ti se častěji dostávali do tlaku a dokázali snížit. Klasické nedáš – dostaneš. Kovařík z dobré pozice trefil jen Ďurise a z protiakce udeřil Samuel Čuchran.

Slovensko se snažilo o vyrovnání ze všech sil. Češi už se takřka jen bránili, ale skvěle podporovali svého brankáře Křemenáka. Ten si poradil i s tutovkou Danielčáka, jenž zakončoval minutu a půl z bezprostřední blízkosti. A připsal si i asistenci na gól do prázdné branky, když po zákroku odpálil míček vzduchem neomylně Jan Bečka. Český tým tak slaví výhru 4:2 a zisk bronzových medailí.

Ohlasy

Jiří Christ (trenér Česko U16): Po sobotním debaklu bylo velmi těžké vrátit hráče do formy, aby vše šlapalo, jak má. Musel jsem vstávat již v brzkých hodinách a připravit veškerou taktiku. Když nadešel čas zápasu, měl jsem trochu obavy, ale hráči zvládli utkání na jedničku. Výsledek ? Bronzové medaile.