Menu Zavřít
Více Zavřít
Týmy a zápasy

Realizační tým Juniorek U20 zveřejnil konečnou nominaci na Světový pohár!

23. 6. 2018 | Anna Kuželová
Svoji konečnou nominace na blížící se Světový pohár znají už také Juniorky U20. Na posledním kempu, který se uskutečnil o víkendu, vypadla z finální nominace ještě dvě jména, která jsou dále vedena jako náhradnice. Jinak realizační tým v čele s Karlem Manhartem ukázal na dvě brankářky a celkem jednadvacet hráček do pole. Celý tým se sejde v Přerově v úterý 26. června, a do turnaje pak vstoupí o dva dny později utkáním proti Velké Británii. Již brzy Vám přineseme rozhovor s hlavním trenérem.
 

Národní výběr juniorek do 20 let, na něhož čeká premiérový světový pohár dívčí kategorie, se o víkendu 16. - 17.6. pečlivě připravoval na zimním stadionu v Příbrami. Úspěšní trenéři ženské reprezentace Karel Manhart s Michalem Broulíkem po skončení kempu oznámili konečnou nominaci na vrcholnou světovou akci v Přerově a Zlíně. Koučové trošku netradičně ukázali jen na dvě gólmanky, osm obránkyň a celkem třináct útočnic!

V týmu můžeme vidět i několik mistryň světa z domácího seniorského šampionátu, jenž se minulý rok v červnu uskutečnil v Pardubicích. Tahounkami reprezentace juniorek by měly být světové šampionky v brance Kateřina Zechovská s Kateřinou Teplou. Zkušenosti z již zmiňovaného seniorského mistrovství světa pak mají obránkyně Karolína Kosinová z mistrovské Slavie, či čerstvá vicemistryně České republiky Kateřina Držmíšková z českotřebovské Lokomotivy.

Útočné řady čítají třináct jmen. Mezi nejvýraznější tváře patří mistryně světa z Pardubic Aneta Kábrtová, Kristýna Kaltounková, Barbora Patočková a Lucie Kubínová. Tým však celkově vypadá dost vyrovnaně a obsahuje mnoho talentovaných hokejbalistek, z nichž řada nastupuje i v chlapeckých soutěžích, jako třeba Vanesa Halbrštátová, která nedávno slavila s mladším dorostem Letohradu obhajobu extraligového titulu. Kristýna Mačátová pak přes sezonu nastupovala dokonce v extralize staršího dorostu za Českou Třebovou.

Konečná nominace reprezentace juniorek U20 na Světový pohár:

Brankářky: Kateřina Zechovská (HC Slavia Praha), Kateřina Teplá (HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice).

Obránkyně: Karolína Baráková (HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice), Lenka Kolínková (HBC Svitavy), Julie Svitáková, Zuzana Martinů, Martina Zedníková, Karolína Kosinová (všechny HC Slavia Praha), Kateřina Držmíšková (TJ Lokomotiva Česká Třebová), Klára Seroiszková (HbK Karviná).

Útočnice: Aneta Kábrtová (HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice), Nikolína Blažekovič (HBC Plzeň Litice), Tereza Ištoková (HbK Kyjov), Adéla Jůzková, Kristýna Kaltounková, Barbora Patočková, Martina Mašková (všechny HC Slavia Praha), Vanesa Halbrštátová, Kristýna Mačátová (obě SK Hokejbal Letohrad), Barbora Šebíková (SK Kelti 2008), Lucie Kubínová, Adéla Pížová (obě TJ Sokol Poruba), Patricie Škorpíková (HbK Karviná).

Náhradnice: Martina Landová, Aneta Jiráčková (obě SK Suchdol nad Lužnicí).