Menu Zavřít
Více Zavřít
Rozhovory

Naším cílem je získat zlato, říká Justin Leclerc z týmu Kanada East

29. 6. 2018 | David Sokol
Druhý hrací den přinesl další zápas aspirující na nejatraktivnější duel turnaje a opět byli v hlavní roli Kanaďané, kteří tentokrát hráli proti Slovensku. Skutečně ofenzivní, rychlý a důrazný zápas byl nabitý góly a v přestřelce nakonec poměrem 7:5. Jeden z nejaktivnějších hráčů v utkání, útočník Justin Leclerc, přiblížil průběh tohoto klání dvou vynikajících týmů.
 

Justine, Slováci patří k největším favoritům v turnaji, co jste očekávali od nich a celého utkání?
Všichni jsme věděli, že jsou silný tým, přeci jen jsou evropská země a v Evropě jsou dobří hokejbalisté. Čekali jsme dobrou hru stejně jako s USA, se kterými jsme hráli včera, ti jsou také dobří. Ale očekávali jsme, že Slováci budou ještě lepší a byla to dobrá hra od začátku do konce. Byla prostě zábava hrát.

Měli jste absolutně mistrovský závěr, co se tehdy stalo?
Upřímně, jenom jsme si udrželi myšlenky pohromadě, všichni jsme byli klidní a natěšení. Včera jsme prohráli, takže jsme všichni chtěli dnes vybrat. Toto vítězství bylo pro nás opravdu důležité a teď se cítíme skvěle.

Zápas byl velmi důrazný a rychlý, sedí vám takový styl hry?
Bylo to úplně jako doma, možná ještě o něco méně důrazné, takže všichni kluci na to bylo připravení. Toto je to, na co trénujeme, takže jsme přijeli přichystaní.

Atmosféra byla velice vyhrocená a vy sám jste se zúčastnil bitky ve druhé třetině, jak se to vše událo?
Upřímně, bylo to jen o dvou skvělých týmech hrajících hezkou hru. Diváci byli neuskuteční, opravdu podporovali obě strany a dostali z hráčů to nejlepší.

Vybojovali jste velice cenné vítězství, pomůže vám to psychicky směrem k dalším utkáním
To určitě (úsměv). Tento tým byl jeden z nejlepších na turnaji, takže toto vítězství nám hodně pomůže makat dál a dosáhnout našeho cíle - vyhrát zlato.

Jak jste se adaptovali na časový posun mezi Českou republikou a Kanadou?
Bylo to trochu náročné, tady je o šest hodin víc, takže jsme potřebovali trochu spánku, abychom si na to zvykli. Ale teď už jsme se přizpůsobili, trochu jsme si zdřímli tady i tam, takže to nakonec nebylo tak těžké.