Menu Zavřít
Více Zavřít
Zápas

České juniorky stále stoprocentní! Slovensku nastřílely sedm branek

29. 6. 2018 | Johan Čáp
České juniorky se během pátečního programu dočkali velmi pikantního zápasu. A sice prestižní federální derby se Slovenkami. Domácí mančaft si hned na startu první třetiny zajistil pohodu v podobě jednobrankového vedení a postupem času jej velmi rychle navyšoval. Slovenky se překvapivě nezmohly na větší odpor, s největším rivalem nakonec prohrály vysoko 0:7.
 

Češky nastupovaly do druhého hracího dne z nejlepší možné pozice. Maximální možný počet získaných bodů při dvou výhrách je pasoval do role favoritek celé kategorie. Pro Slovenky pak bylo federální derby už druhým zápasem dne, v ranním duelu braly povinné body proti Britkám.

Fantastickým nástupem odstartovaly celý zápas Češky. Svěřenkyně kouče Karla Manharta poslala do vedení milimetrově přesná rána Karolíny Kosinové. I nadále byly Slovenky pod českým tlakem, avšak postupem času se síly na hřišti rapidně vyrovnaly. Diváci mohli sledovat parádní hokejbalovou bitvu plná napětí a emocí.

Slovenky byly prakticky celou první třetinu pod českým tlakem, avšak navýšení náskoku ne a ne přijít. Až v 15. minutě zvládla střeleckou smůlu přerušit druhou brankou v zápase Karolína Kosinová, když se prezentovala parádní bombou od modré. Za šestadvacet sekund pak dovršila povedenou českou třetinu Barbora Patočková, pro kterou už šlo o třetí branku na turnaji.

I druhá třetina začala pro Češky snově, když už na 4:0 upravovala Patricie Škorpíková. Takový vývoj se rozhodně nečekal! Slovenky byly považovány před turnajem za jedny z favoritek na zlato, avšak už po patnácti minutách zápasu se jim možnost účasti ve finále raketově rychle vzdalovala.

A postupem času se na tomto překvapivém faktu nic neměnilo, ba naopak, neboť český výběr pokračoval ve své dominanci i nadále. Slovenky se sice neustále snažily alespoň o snížení, avšak bezúspěšně. Ve třetí třetině tudíž přidala pátou branku Češek Kristýna Kaltounková z lehkého nahození ze střední vzdálenosti. Nicméně to ještě nebylo vše, jelikož se prosadila Barbora Patočková a následně v závěru ještě Kristýna Kaltounková, jejíž branka uzavřela konečné skóre zápasu na 7:0 pro český výběr.

Ohlasy

Trenér Slovenska: Zápas se hrozně těžko hodnotí. Hodně nás nalomila inkasovaná branka hned v 19. sekundě, šlo o jeden z klíčových okamžiků celého zápasu. Za Češkami jsme zaostávali zejména po fyzické stránce, ještě na tom nejsme tak dobře, abychom odehráli kvalitně dvě utkání v jeden den. Navíc v takovém horku. Fyzická připravenost byla zřejmě rozhodující faktor naší porážky.

Trenér České republiky: Odehrály jsme super utkání, díky čemuž jsme zvládly jeden z našich prvních cílů, což je jistý postup do finále. V něm nám samozřejmě půjde jen a jen o zlato. Potvrdilo se, že půjde o těžký a vyhrocený zápas, což se ale od derby samozřejmě očekává. Bezesporu nám pomohl zejména brzký gól, po kterém už jsme soupeře prakticky nepustili ke slovu a dohrály zápas v herní pohodě.