Menu Zavřít
Více Zavřít
Zápas

První přípravné utkání čtrnáctek vyhráli Slováci

30. 6. 2018 | Vojtěch Jurák
Sobotní zápasový program ve Zlíně otevřel přípravný duel českého a slovenského výběru do čtrnácti let. Domácí reprezentace se sice hned v úvodu dostala do vedení, Slováci však skóre otočili a dokráčeli si pro vítězství.
 

První třetina přípravného utkání patřila spíše slovenským hráčům, kteří se aktivněji a častěji tlačili před branku. Jediný gól však vstřelili Češi, jmenovitě Ondřej Fluxa, a to hned ve druhé minutě utkání. Zbylé šance obou týmů končily buď mimo tři tyče, nebo ve výstroji gólmanů. Prvních patnáct minut utkání se neslo ve svižném, ale zároveň poměrně opatrném duchu. Žádný z týmů nechtěl udělat chybu, která by dostala soupeře do sedla.

Ve druhé třetině se zápas posunul o úroveň výše snad ve všech ohledech. Hra se značně zrychlila, přibylo střetů, emocí i vzrušujících momentů. A také gólů. Slovenský tým byl stále o něco nebezpečnější, za což se dočkal odměny v podobě vyrovnání. Kristián Burdíček se blýskl pohledným průnikem skrz obranu, načež si položil brankáře Antonína Křemeňáka a přes jeho ruku poslal balonek do sítě. O minutu a půl později už Slováci vedli, když se Denis Kuchta trefil do horního rohu branky. Češi se během chvíle oklepali a podařilo se jim zamknout soupeře před jeho branku. Drtivý tlak však vyústil pouze v trefenou horní tyč. Po dvou třetinách tak byli Slováci blíže vítězství.

Také do třetí části vstoupili aktivněji slovenští hráči, kteří častěji operovali před brankou. Navíc se jim podařilo využít přesilovku. Peter Repčík tvrdou ranou ze strany zamířil přesně do šibenice. Češi zareagovali zvýšenou aktivitou, tlačili se před branku a snažili se snížit. Jejich akce však končily zpravidla ve výstroji slovenského gólmana. A tak se o slovo opět přihlásili Slováci, kteří dvěma góly během půl minuty definitivně rozhodli o svém vítězství. Nejprve se trefil Kristián Burdíček a hned vzápětí poslal Adrián Kubis do branky chytrou přihrávku na vrchol brankoviště. O minutu později český tým sice zareagoval a zásluhou Matyáše Bláhy snížil na 2:5, ovšem na nějaké závěrečné drama už bylo příliš pozdě.

Ohlasy

Trenér Česka: My jsme do zápasu vstoupili dobře, pak jsem se ale nechali vykolejit, Slováci byli jednoznačně lepší. Snažili jsme se s nimi vyrovnat, ale nehráli jsme kolektivně a nepodařilo se nám to. Myslím si, že jsme v tomto zápase nepředvedli naše maximum a budeme se snažit do toho druhého zápasu vše, co je v našich silách a budeme doufat, že nám to bude stačit na vítězství.

Trenér Slovenska: Pro nás to byl velmi náročný zápas, chlapci hráli podobné utkání poprvé. To si také ukázalo, když se soupeř dostal do vedení 1:0, to jsme udělali hrubou chybu. Ale ukázalo se, že kluci umí hrát hokejbal, že jsou šikovní. Myslím, že jsme tento zápas zaslouženě vyhráli.