Menu Zavřít
Více Zavřít
Zápas

Kanada West hladce zvítězila nad Polskem

30. 6. 2018 | Vojtěch Jurák
Kanaďané bez potíží zvládli také třetí utkání na turnaji. Proti Polsku potvrdili roli favorita a naladili se tím nejlepším možným způsobem na večerní zápas proti České republice.
 

Kanaďané hned v první třetině rázně vykročili za třetím vítězstvím na turnaji, už po dvou minutách poslal Mathew Gerke zámořský výběr do vedení. Poláci šli o chvíli později do tří a Kanadě se podařilo využít jak dvojnásobnou, tak posléze i klasickou přesilovku. Daniel Juca a Mitchell Shelton zvýšili náskok svého týmu na tři góly. Čtyři minuty před přestávkou se pak znovu prosadil Mathew Gerke. Kanada tak šla do kabiny s pohodlným náskokem.

V úvodu druhé části dovršil Mathew Gerke svůj druhý hattrick na turnaji a poslal Kanadu do vedení 5:0. Poláci srdnatě bojovali, ovšem po většinu času se museli bránit náporu soupeře. Jejich gólman Filip Płonka byl neustále zaměstnán a čelil jedné střele za druhou. V závěru druhé části dostali zámořští hráči balonek do sítě pošesté, konkrétně to byl Cole Moffat, kdo se trefil.

Třetí třetina se nesla ve stejném duchu jako předchozí dvě a během prvních pěti minut přidali Kanaďané pět gólů. Jako první se prosadil Mitchell Shelton, kterého o sedmnáct vteřin později následoval Jack Oleksiuk. Pak si vzal opět slovo Mitchell Shelton a dovršil hattrick – pro Kanadu už druhý v utkání. A když se o čtyřicet vteřin později trefil Jacob Bodnaruk, vedla Kanada již 10:0. Úspěšnou pětiminutovku pak završil svým čtvrtým gólem v utkání Mathew Gerke. Závěr utkáni už se odehrál v poklidu. Kanada i nadále operovala před polskou brankou, další trefu už však nepřidala.

Ohlasy

Trenér Polska: “Bylo to pro nás strašně těžké utkání. Cítili jsme taky už i únavu. Do posledního utkání dáme všechno a budeme bojovat o vítězství.”

Trenér Kanady West: “Byl to dobrý zápas. Byla to pro nás dobrá příprava na večerní utkání s Českem, ve kterém se bude hrát o všechno."