Menu Zavřít
Více Zavřít
Rozhovory

Štěstí přeje připraveným a my připraveni byli, raduje se z výhry nad USA Daniel Ďuris

30. 6. 2018 | Šimon Albrecht
Překvapivého vítěze mělo utkání mezi Spojenými státy a Slovenskem. Spojené státy vstoupily do utkání jako jasný favorit, jelikož na turnaji dosud nezaváhaly a dokázaly si poradit dokonce i se silnou Kanadou. Slovensko se však poučilo z chyb, které napáchalo v závěru utkání proti javorovým listům, kde obdrželi tři rychlé góly a ztratili šanci na body v samotném konci. Slováci přežili drtivý tlak Američanů v úvodu utkání a následně přebrali otěže zápasu. Dokázali si vytvořit dvoubrankový náskok, a přestože neproměnili trestné střílení, dokázali si nadějný výsledek ustrážit až dokonce, když ve třetí periodě předvedli bezchybný výkon. Velkou měrou se na triumfu brankář Daniel Ďuris, který 23 zákroky eliminoval smrtelnou ofenzívu soupeře. Jak tento duel viděl nadějný gólman?
 

Jak hodnotíte dnešní překvapivé vítězství nad Spojenými státy? Byl to těžký zápas, kde jste museli dlouho dobu museli držet vedení 2:1 až do konce.
Bylo to velice vyrovnané utkání. Američané na nás vlétli jako uragán a byli lepší. My jsme to však dokázali obrátit a dát dva góly v první třetině. Ten gól v posledních sekundách nám hodně pomohl. To rozhodlo. Pak jsme to dokázali ubránit.

Co jste změnili oproti včerejšímu zápasu s Kanadou, kde vám nevyšel závěr a neudrželi jste nadějný výsledek?
Řekli jsme si, že musíme lépe bránit. Dostat tři góly během dvou minut není dobrá vizitka. Rozebrali jsme si to na videu a přineslo to výsledek.

Ve třetí třetině na Vás šly pouze tři střely, bylo to způsobenou dobrou hrou do defenzívy, nebo nervozitou Američanů?
Američané byli hodně nervózní. Potřebovali nutně vsítit ten vyrovnávací gól. My jsme měli třetí třetinu opravdu dobrou. Dokázali jsme v celku bezchybně bránit a zodpovědně jsme se hnali i do útoku.

Ve druhé třetině Vás USA zasypalo celkem třinácti střelami, jaké to pro Vás bylo z pohledu brankářského postu?
Když jste pořád v permanenci, tak je to těžké. Spojené státy byly ofenzivně velice nebezpečné. Na druhou stranu jsem musel být koncentrovaný a dobře se mi chytalo. Obrana mě však nenechala samotného na holičkách.

Tři střely není moc, jak se Vám chytalo při tak malém vytížení? Neměl jste strach, že by vám tam mohla nějaká hloupá střela spadnout? Přece jenom je to psychicky náročné strážit celou třetinu takhle těsný náskok proti těžkému soupeři
. Vůbec to nebylo ideální. Když jsem byl v takovém zápřahu předchozí třetinu, tak tři střely jsou opravdu málo. Snažil jsem se ale být stále soustředění a zapojovat se do hry, kdykoliv to šlo.

Přestože jste odehráli dobré utkání, co můžete do dalšího duelu ještě zlepšit?
Některé momenty v obraně se nám nedařily. Potřebujeme si lépe rozebírat hráče před bránou. Spousta gólů nám padá z dorážek z hranice brankoviště. Na druhou stranu do útoku jsme hráli v celku dobře.

Přálo Vám štěstí v tomto duelu. Přece jenom jste měli několik krizových momentů v zápase.
Šli jsme do toho duelu na plno a byli jsme perfektně připravení. A to víte, štěstí přeje právě připraveným.