Menu Zavřít
Více Zavřít
Rozhovory

Stále pracujeme se širším výběrem, říká hlavní kouč reprezentace juniorek Manhart

3. 5. 2018 | Anna Kuželová
Sezona, na jejímž konci mají svůj vrchol Juniorky U20, se pomalu blíží ke konci. To znamená, že příprava začne pomalu finišovat. Trenéři zatím pracují se širším výběrem, který se však už brzy začne zužovat. Další kemp čeká hráčky už od neděle 6. května do úterý 8. května. Na kemp jsou kromě hokejbalistek z kategorie U20 pozvané také hráčky z ženské reprezentace. Plán kempu přiblížil Karel Manhart.
 

„S hráčkami se uvidíme nyní 6.-8. května na kempu v Příbrami, následně 9.-10. na finálovém turnaji Ligy žen, kde bychom chtěli dát hráčkám nějakou motivaci a závěrečná příprava se uskuteční opět v Příbrami 15.-17. června, tam už bychom chtěli mít jasnou konečnou nominaci. Jedná se o třetí akci z přípravy juniorek na blížící se Světový pohár a stále pracujeme s širším výběrem. Oslovili jsme přibližně pětačtyřicet hráček, z nichž dorazí jednatřicet (patnáct útočnic, čtrnáct obránkyň a dvě gólmanky),“ prozradil Karel Manhart.

„Bereme s sebou také A tým, protože chci, aby ty hráčky, které mají zkušenosti ze šampionátů ukázaly ostatním, jak má vypadat celý režim od začátku dne až do konce. To, že hrají za reprezentaci znamená, že by měly jít ostatním příkladem a předávat svoje zkušenosti dál,“ uvedl už dříve pro web hokejbal.cz Karel Manhart. „Navíc letos nemají svoji vrcholnou akci, tak jsme využili tohoto kempu a vzali jsme obě kategorie dohromady. Z důvodu toho, že několik juniorek má už zkušenosti se seniorským týmem, nějakých zranění a toho, že některé hráčky jsou ještě v zámoří, dorazí na kemp deset hokejbalistek ze ženské kategorie,“ upřesnil hlavní trenér.

„Na hráčky čeká sedm tréninkových jednotek a dvě utkání, která odehrají juniorky proti ženské reprezentaci. V neděli bude trénink zaměřen na zapracování, juniorky budou rozděleny na dvě skupiny, protože některé juniorky doplní A tým. Večer máme připravený videorozbor z MS v Pardubicích, zaměřený hlavně na práci celé pětice na hřišti, protože rychlá spolupráce bude základ. Budeme rozebírat převážně zámořské týmy, protože ty budou hlavními soupeři na Světovém poháru,“ prozrazuje lodivod ženských národních týmů Karel Manhart.

„V pondělí budou rozděleny hráčky podle jednotlivých postů a pro všechny bude připraven speciální trénink na spolupráci jednotlivých dvojic a trojic. Odpoledne spojíme celé pětice dohromady, zaměříme se na jednotlivá pásma a založení útoku. Juniorky se opět rozdělí na dvě skupiny a jedna si zahraje utkání proti A týmu v pondělí odpoledne, ta druhá pak v úterý,“ přiblížil náplň kempu Manhart.

Sraz pro Juniorky U20 je naplánován na 14:00 hod., ženy se pak sejdou o dvě hodiny později. Pro hráčky je zajištěno ubytování se stravou (začíná se večeří, končí se obědem) za účastnický poplatek 1250 korun. Ukončení proběhne v úterý ve 13:00 hod.

Nominace reprezentace žen:

Brankářky: Kulhánková Pavlína (HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice), Tupá Aneta (HC ŠD Písek), Zapadlová Veronika (HBC Hradec Králové 1988), Outratová Petra (HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice).

Hráčky: Kuželová Anna (Elba DDM Ústí nad Labem), Radová Michaela, Rozhoňová Andrea (obě HBC Plzeň Litice), Volková Veronika, Herzigová Petra, Rullová Michaela, Manhartová Lucie, Přibylová Vendula, Moravjaková Nikola, Lédlová Aneta (všechny HC Slavia Praha), Kvasničková Petra (TJ Lokomotiva Česká Třebová), Němcová Kateřina, Palová Tereza (obě HbK Karviná), Hrnečková Monika (HC ŠD Písek), Rejlová Lucie (HBC Hradek Králové 1988).

Nominace reprezentace juniorek U20:

Brankářky: Zechovská Kateřina (HC Slavia Praha), Teplá Kateřina (HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice), Jiráčková Aneta (SK Suchdol nad Lužnicí), Staňková Markéta (HBC Enviform Třinec).

Hráčky: Suchanová Kristýna (Elba DDM Ústí nad Labem), Baráková Karolína, Kábrtová Aneta, Topolská Tereza (všechny HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice), Blažekovičová Nikolina, Janušová Anežka (obě HBC Plzeň Litice), Kolínková Lenka (HBC Svitavy), Klimová Aneta, Martošová Lenka (obě HBC Tygři Mladá Boleslav), Ištoková Tereza, Měchurová Karolína, Procházková Karolína, Šprtová Karolína (všechny HBC Kyjov), Svitáková Julie, Kosinová Karolína, Martinů Zuzana, Zedníková Martina, Patočková Barbora, Jůzková Adéla, Kaltounková Kristýna, Mašková Martina, Bucifalová Veronika (všechny HC Slavia Praha), Halbrštátová Vanesa, Kerschbaumová Adéla, Mačátová Kristýna (všechny SK Hokejbal Letohrad), Šebíková Barbora (SK Kelti 2008), Landová Martina (SK Suchdol nad Lužnicí), Šuhajová Simona (TJ Blatná Datels), Držmíšková Kateřina (TJ Lokomotiva Česká Třebová), Kubínová Lucie, Kudělová Klaudie, Pížová Adéla, Stoklasová Adéla (všechny TJ Sokol Poruba), Seroiszková Klára, Rzeszutková Leona, Škorpíková Patricie (všechny HbK Karviná), Beličková Kateřina (HBC Prachatice), Blažková Kamila (HC ŠD Písek).