Menu Zavřít
Více Zavřít
Zápas

Češky v premiérovém utkání nezaváhaly a poradily si s Britkami

28. 6. 2018 | Šimon Albrecht
Ve čtvrtek ráno se odehrálo premiérové utkání na premiérovém světovém poháru hráček do dvaceti let mezi Velkou Británii a Českou republiky. Češky potvrdily roli favorita, ale Britky se nedaly a bojovaly statečně, přestože nedokázaly vsítit branku. Dobrým výkonem se blýskla britská brankářka Emma Nichols, která předvedla několik skvostných zákroků.
 

První třetina prvního zápasu na prvním světovém poháru této kategorie byla taková oťukávací. Hráčky nevěděly, co od sebe čekat, a musely se sehrát. Od začátku utkání měly však Češky navrch a na herní ploše dominovaly. V deváté minutě se jako první prosadila Martina Zedníková, která svojí tvrdou střelou propálila úplně vše, co jí stálo v cestě. Na dobré výkony v druhé polovině první třetiny navázala ještě Karolína Kosínová, která zakončila parádní kombinační akci svého celku. Přestože si Češky vypracovaly ještě pár šancí, žádná z nich už gólová nebyla a Češky si do druhé třetiny odnesly dvoubrankový náskok.

Do druhé periody vlétly domácí reprezentantky jako blesk. Hned z kraje třetiny se prosadila Adéla Jůzková, která potrestala chyby v obraně soupeřek. V průběhu třetiny se pak Češky radovaly ještě dvakrát. Klára Seroiszková zakončovala do prázdné brány. Na konci třetiny pak Lucie Kubínová tvrdou ranou z první uzavírala gólový účet druhé patnáctiminutovky. Britky si vytvořily jen jednu větší šanci, ale zde české reprezentantky podržela brankářka Teplá.

Třetí část hry se pak nesla v klidnějším tempu. Češky se přesto znovu dvakrát prosadily. Adéla Jůzková si šikovně našla odražený míček a dokázala překonat překvapenou Nicholsovou. O pár minut později zvýšila Adéla Pížová na konečných 7:0. Do obrovské šance se pak ještě dostala Škorpíková, ale tu neuvěřitelným zákrokem vychytala Nicholsová lapačkou.

Ohlasy

Trenér České republiky: Ze začátku to bylo pro nás velice těžké utkání. Britky hrály hodně dole v obranném pásmu a přes pevnou obranu pro nás bylo těžké se prosadit, pak jsem se ale rozehráli a zaslouženě jsme si vybojovali velice důležité tři body.

Trenérka Velké Británie:Bylo to pro nás velice těžké utkání. S Češkami jsme hrály poprvé a neměly jsme žádná očekávání. Z předpokladů byly Češky v roli favorita a také svoji pozici potvrdily.