Menu Zavřít
Více Zavřít
Zápas

Kanada West jasně ovládla zámořské derby ve Zlíně

28. 6. 2018 | Vojtěch Jurák
Ke druhému utkání zlínské části turnaje juniorů se postavily týmy Kanada West a USA Blue. Kanada celý zápas dominovala, o svém vítězství rozhodla už v první třetině. Sedm kanadských branek vstřelilo sedm různých hráčů.
 

Z kanadské střídačky už před prvním vhazováním sršela motivace a velká touha zápas vyhrát. Hráčům se podařilo přenést svou chuť také na hrací plochu, takže zatímco Američané se hned od začátku spíše bránili, Kanaďané podnikali jeden útočný výpad za druhým. Hned v 9. minutě přišla zřejmě rozhodující chvíle utkání, neboť Kanaďané vstřelili tři góly během necelé minuty. Postupně se prosadili Tyler Slavin, Mathew Gerke a Kaidan Johnson. Američanům se do první přestávky nepovedl na kanadský úder zareagovat.

Také do druhé třetiny vlétli Kanaďané s chutí a během prvních tří minut hry přidali další tři góly. Brayden Caldwell, Luke Prokop a Daniel Juca postupně navýšili kanadský náskok už na 6:0. Hráči s javorovým listem na dresu se dostali do pohody a dál s chutí útočili. Brzy přidal sedmý gól svého týmu Jacob Franken. Skóre 7:0 pak vydrželo až do druhé přestávky a kromě branek přibývalo na hřišti také tvrdých střetů.

V závěrečné třetině už Kanada kontrolovala zápas a nedopustila žádné, ani sebemenší drama. Přestože Kanaďané i nadále aktivně útočili, další branku už nepřidali. A gólové radosti se nakonec nedočkali ani Američané. Zápas tak skončil jednoznačným výsledkem 7:0.

Ohlasy

Trenér Kanady West: Zápas jsme dobře začali, podařilo se nám dostat do vedení a i dál jsme byli lepším týmem. Jsme rádi, že se nám povedl vstup do turnaje.

Trenér USA Blue: Kanada byla dnes lepší ve všech aspektech, nám se bohužel vůbec nedařilo. Do příštích utkání se musíme hodně zlepšit.