Menu Zavřít
Více Zavřít
Zápas

Kanaďanky uhájily fotbalový výsledek a zvítězily 2:0 nad USA

29. 6. 2018 | Šimon Albrecht
Velice zajímavou podívanou přineslo derby mezi hráčkami Kanady a Spojených států. Kanada si v průběhu utkání vytvořila dvougólový náskok, který ustrážila až do konce. Utkání skončilo po napínavém závěru 2:0.
 
Odpolední zápas v pátek od pěti hodin očekával velkou bitvu. Zápas mezi USA a Kanadou se špičkou ve světě hokejbalu a jako vždy se bylo na co se koukat.Souboj dvou zámořských velmocí byl po celou dobu velice napínavý. Na první branku se čekalo až do konce první třetiny, kdy se prosadily Kanaďanky. Přestože se zápas hemžil na obou stranách šancemi, padli pouze dvě branky a to z holí kanadských talentek. USA smutní, protože odehrály kvalitní zápas a stačilo jim opravdu málo k tomu, aby získaly alespoň bod. Canada si to rozdá o čelo tabulky v sobotu s Českou republikou.

Ohlasy

Trenér Východního týmu Kanady: Byla to dobrá a náročná bitva, my jsme určitě měli více šancí než oni, jenže Američané měli dobrou brankářku a hráli výborně v obraně. My jsme byli schopni dát jim jen dva góly, to říká hodně o jejich týmu a síle a odhodlání, které do toho vložili. Nakonec jsme ale byli schopnější a měli jsme kvalitnější lajny.