Menu Zavřít
Více Zavřít
Zápas

Třetí vítězství, třetí nula! Česká šestnáctka nemilosrdně smetla modré Američany

29. 6. 2018 | Petr Sumbal
Český tým do šestnácti let zatím prochází základní skupinou Světového poháru hranou ve Zlíně jako nůž máslem. Po dvou vysokých výhrách nad Švýcary a Poláky přidali ve večerním utkání další parádní výkon. Zápas proti týmu USA Blue měl být pro Čechy pořádně těžkou zkouškou, místo toho ale Národní tým nedal Američanům žádnou šanci a vyhrál 7:0.
 

Oba týmy vstoupily do utkání viditelně nahecovány skvělou diváckou kulisou, hlavně prvních pár minut se hrálo opravdu v hodně rychlém tempu. Češi byli přeci jen o něco lepším týmem a ve třetí minutě otevřeli skóre, když ukázkově sehráli přečíslení tři na jednoho a zakončující Jan Stromko rozvlnil síť americké branky. Další branku mohl posléze přidat Jan Bečka, ale ve velké šanci selhal. Tak se Češi radovali z dalšího gólu až v osmé minutě, to uplatnil šikovnost a důraz na brankovišti Jan Čejka. Největší šanci USA měl chvíli po druhé české brance Chris Swanson, ale z blízka netrefil prázdnou branku.

Český tým měl opět velice agresivní nástup do třetiny, Američané pomalu nevěděli, kam dřív skočit. Ve 21. minutě se poprvé promítla velká česká převaha také na výsledkové tabuli, přesně nad lapačku Salinetra se trefil Jan Čejka, který se radoval ve dnešním zápase z branky už podruhé. Další česká radost na sebe nenechala dlouho čekat. Ve 24. minutě v přesilové hře zvedl míček přesně pod horní tyč Jan Stromko. Češi stihli do konce třetiny ještě jeden přesný zásah, tentokrát se v přesilovce trefil z dorážky Čejkovy střely Václav Školoudík.

Ve třetí třetině už jen Češi dokončili svou práci. Opět jim netrvalo dlouho, než se po příchodu do kabin gólově prosadili. Z levého kruhu přesně zamířil Jan Čejka a Češi vedli 5:0. Čejka se stal prvním českým hráčem na turnaji, který si mohl vychutnat hattrick. A nechybělo moc k tomu, aby přidal čtvrtý přesný zásah, při svém úniku v oslabení byl ale faulován. Američané byli v závěru utkání hodně nervózní a agresivní soubojích, Češi se ale nenechali rozhodit a konec utkání s přehledem zvládli. Naopak ještě přidali jednu branku, z blízka se trefil Ondřej Novák.

Ohlasy

Trenér Česka: Určité obavy jsme z Američanů měli, ale moc velké ne, protože víme, co tady máme za tým a Američany jsme tady viděli hrát. Vlastně jsme nesplnili svou normu, která je 9:0. (smích)

Trenér USA Blue: Věděli jsme, že Češi mají skvělý tým, ale nikdy jsme se nevzdali. Tvrdě jsme bojovali, jsem na náš tým opravdu velmi hrdý.