Menu Zavřít
Více Zavřít
Zápas

Kanada s Brity nezaváhala. Nadělila jim debakl

30. 6. 2018 | Šimon Albrecht
Velkým debaklem skončilo utkání mezi Velkou Británii a Kanadou, přestože se britská obrana statečně držela proti elitním severoamerickým útokům, stejně padla rozdílem třinácti branek. Kanada v utkání ukazovala jak kvalitním týmem je a padaly branky z opravdu skvostných akcí. Javorové listy však musí smutnit, protože přes výhru za tři body skončí ve skupině nejlépe na třetím místě a o zlaté medaile už hrát nebudou. Utkání přineslo několik dvougólových střelců, žádný z nich však na hattrick nedosáhl. Velká Británie bude zítra bojovat o 9. místo.
 

Ohlasy

Trenér Velké Británie: Týmy tady na turnaji jsou obrovské kvality a je těžké s nimi soupeřit. Každým zápasem však vidím u svých svěřenců velký pokrok. Dokáží předpovídat hru, a přestože nemají takové hokejbalové dovednosti, dokáží soupeře někdy i potrápit. Je to skvělá zkušenost pro celý tým. Turnaj pro nás tady v Přerově sice končí. Utkáme se však o deváté místo ve Zlíně. Nadále pak máme spoustu času nás někam posunout a na dalších světových turnajích být nebezpečnějším soupeřem.

Trenér Kanady: Nemám k tomu moc, co říct. Bylo to z naší strany dobré utkání. Britové hráli pasivně a my jsme byli celou dobu lepší a zaslouženě jsme si došli pro výhru.