Menu Zavřít
Více Zavřít
Zápas

Kanada East rozstřílela britský výběr a připsala si lehkou výhru

27. 6. 2019 | Gerard Filip
Třetí zápas Světového poháru skončil velkým debaklem ve prospěch Kanady East. Úvodní čtyři minuty byly vyrovnané, ovšem poté se Severoameričané rozjeli a góly padaly pouze do brány Britů. Na šampionátu padl další hattrick, který si připsal kanadský foravrd Zachary Dean.
 

Úvod zápasu byl poměrně vyrovnaný, Kanadě dělal problémy hlavně brankář Dominic Rae, ovšem ve čtvrté minutě ho prostřelil Zachary Dean. Poté se Britové snažili o vyrovnání, místo toho ale přišly tři branky do sítě Britů a to v rozmezí dvou minut.

Druhá třetina byla ještě gólovější, než třetina první. Pátý gól zařídil již druhou brankou v zápase Zachary Dean, který si následně připsal Hattrick a je tak druhým hráčem na šampionátu, který tří gólovou nadílku má. Druhá třetina patřila hlavně Zacharymu Deanova a Dawsonovi Cranovi, ti to dva hráči byli nejvíce produktivní.

Třetí část, zároveň poslední se již dohrávala, i tak bylo k vidění mnoho branek. Kanada East se ještě dokázala třikrát prosadit a Britům nepomohl ani střídání brankářů. Na začátku třetí třetiny do hry nastoupil místo Dominica Rae, Callum McGrellis. Pro Brity to tak byla krutá prohra na úvod turnaje.

Ohlasy

Trenér Carl Graham (Velká Británie U16): Úvod zápasu se mi velmi líbil, ale Kanada poté předvedla velmi slušný výkon a ve všem nás zcela přehráli. Bylo to zasloužené vítězství Kanadského celku.

Trenér Shaun Gannon (Kanada East U16): Kluci sehráli výborný zápas, pokud takto budeme pokračovat i nadále, věřím že dosáhneme úspěchu, popřípadně i celého vítězství v turnaji. Hlavním cílem však bude večerní zápas s Českou Republikou, tam budeme muset podat ještě lepší výkon.