Menu Zavřít
Více Zavřít
Zápas

Český výběr do patnácti let padl i v druhém zápase, tentokrát se Slovenskem

27. 6. 2019 | Gerard Filip
Oba celky již první zápasy odehrály, ovšem oba své premiéry na turnaji prohrály. Slovensko si chtělo spravit chuť po smolné prohře nad Kanadou West 2:3, zatímco Česko do patnácti let podlehlo v derby o rok starším reprezentantům 1:8. Utkání vypadalo poměrně vyrovnaně, ale v průběhu druhé třetiny se vše změnilo a Slovensko si došlo pro vítězství 8:1.
 

Slovenský tým se hned po minutě zápasu dostal do vedení a Čechy to poměrně zaskočilo. Do konce třetiny se slovenský výběr ještě pokoušel o druhou branku, všechny šance ale likvidoval Jan Kuryviál.

Druhá třetina přinesla gólovou smršť. Po třech minutách dokázal vyrovnat český střelec Nicolas De Fin, ovšem ani né za minutu Slovensko opět vedlo a za dalších pár sekund již o dvě branky. Do konce druhé třetiny padly ještě tři branky a to všechny do sítě Česka. Ve druhé části uřádovala dvojice Andrej Siakel a Alex Sever. Siakel byl blízko Hattricku, ovšem z utkání si odnesl pět bodů a to dva díky gólům a tři díky asistencím.

Třetí třetina se již pouze dohrávala. Český tým se v ní moc nesnažil a za Kuryviálovi záda padly další tři branky. Jedna ihned po sedmnácti vteřinách třetí části, další dvě v průběhu. Slovenský kádr si tedy připsal důležitou výhru, zatímco výběr U15, prohrál již druhý zápas.

Ohlasy

Trenér Michal Edl (Česká Republika U15): Bohužel jsme prohráli i druhý zápas na turnaji a znovu v poměru 8:1. V první třetině jsme inkasovali pouze jednou a ve druhé části jsme dokonce srovnali. Slovensko nás ale dostalo pod tlak a poté jsme již jen inkasovali. I přesto tento zápas hodnotím pozitivně, zítra podáme lepší výkon.

Trenér Lubomír Liška (Slovensko U16): Po prvním prohraném zápase až v samotném závěru, jsme chtěli toto utkání vyhrát a to se nám povedlo. Kluci hráli v útoku velmi dobře a mladý výběr jsme skoro do ničeho nepustili.