Menu Zavřít
Více Zavřít
Zápas

Česko U15 si poradilo s Brity i podruhé a končí páté

30. 6. 2019 | Gerard Filip
Český tým od začátku až do konce bojoval a díky tomu bere páté místo na turnaji. První třetina branku nepřinesla, ovšem ve druhé se s nimi doslova roztrhl pytel. Druhá část přinesla čtyři branky do sítě Britů z toho dvě vstřelil kapitán David Nistor. Ve třetí třetině se už pouze dohrávalo, i přesto dokázal český tým udeřit popáté. Utkání také doprovázelo mnoho faulů.
 

Český tým měl od začátku obrovský nápor na britskou bránu, jenže většinu střel pochytal brankář, nebo letěly mimo. Brity držel velmi dobrý McGrellis, který pochytal co se dalo. V polovině třetiny však přišla agresivní hra od obou týmu, tudíž se začalo vylučovat. Češi si dokonce zahráli přesilovou hru 5 na 3, ale využít ji nedokázali. Přesilové hry měli i Britové, ale též se nedokázali prosadit.

Druhá třetina již přinesla branky, a to do sítě Britů. Po osmi vteřinách dostal míček na hokejku kapitán David Nistor a v situaci 1 na 1 si poradil. Za pouhou minutu bylo skóre už o dvě branky a po chvíli přesilovku českého týmu využil druhou trefou v zápase David Nistor a skóre bylo rázem o tři branky. Češi poté vyvíjeli tlak, až nakonec přišla čtvrtá branka zápasu. O vydařenou teč se postaral David Slezák.

Finální třetina pro oba celky na turnaji skončila lépe pro český výběr. Česku se podařila vstřelit ještě jedna branka, díky které utkání skončilo 5:0. Fauly ani ve třetí části neustupovaly, spíše naopak. Napočítány byly celkem tři ošetření. V samotném závěru utkání přišel kiks ze strany Britů a Harrison musel opustit hřiště do konce utkání. Mladý výběr bere z turnaje páté místo.

Ohlasy

Michal Edl (trenér Česka U15): Kdyby dnes disciplína byla lepší, zápas by se mi hodnotil lépe. Na druhou stranu tým se po prvních dvou zápasech s českou šestnáctkou a se Slováky herně zvedl. Zvládli jsme to se ctí a tým si získal respekt. Hráči vědí, co znamená slovo reprezentace, to jsme chtěli. Za to jim patří velký dík.

Carl Graham (trenér Velké Británie): Věřil jsem, že dnes budeme mít dobrou šanci na vítězství. Ale nechali jsme se znovu hodně vylučovat. Češi hráli dobře a po zásluze vyhráli. Celkově byl ale turnaj pro nás prospěšný. Udělali jsme zase v hokejbalovém programu Velké Británie progres. Bylo to zatím nejlepší představení šestnáctky. Jsme na kluky hrdí a příště se vrátíme snad o trochu silnější.